middagar med parisare

Den här resan är verkligen annorlunda mot vad alla mina andra varit. Till Montpellier, Marne-la-vallé och Bryssel åkte jag för att lära mig mer franska, men som alla som varit på utbytesstudier eller liknande vet, så umgås man med de som man har mest gemensamt med; de andra utbytesstudenterna. Men NU har jag redan lyckats vända trenden! Igår följde jag med min vän Ludo (han som hjälpte min fixa lägenheten) på middag med ett gäng studiekamrater till honom, det blev god mat och många goda skratt. Imponerade av min franska bestämde de sig för att jag nu även bör lära mig paris-slang, så det blev många nya ord under kvällen. Vet inte hur många av dem som fastnade men när jag hör dem nästa gång så kanske!

Idag har jag ätit middag med tjejen i lägenheten, hennes pojkvän och två vänner, också detta mycket trevligt. Fortsätter jag i den här takten kommer jag få otroligt mycket ut av de här månaderna språkmässigt! =)

Annars har dagen varit lugn, tog en välbehövlig sovmorgon. Sen en timmas promenad då jag för första gången sen jag kom hit i söndags kunde se mitt kvarter i dagsljus! (Kom hit första gången på en kväll, går till jobbet innan solen gått upp och kommer hem när den gått ner). Då jag bor nära Paris yttre gräns har detta område inte alltid tillhört Paris utan en gång varit en egen liten by. På min promenad hittade jag samhällets gamla kyrka och ett litet torg. Det härliga med det här området är att det är mer av parisarnas Paris än turisternas. Här finns inte en turist så långt ögat når vilket är jätteskönt. Ser dock fram emot att åka in till centrum snart, men det får vänta lite till då jag ska plugga som en galning imorgon. Har ett skriftligt arbete kvar att skriva till Bryssel, och det måste bli klart i veckan som kommer, för sen kommer Nathalie, och sen Gustav.

Här är det lilla torget jag hittade under promenaden:

Förövrigt saknar jag min sambo nått väldans. Jag tycker han ska ta med sig katten och flytta hit ett tag nu, för i Paris har man ju inget emot att vara =)

god natt på er där hemma i kylan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0