1 dag kvar...

... och fjärilarna har infunnit sig i magen.

Packningen är nu nästan färdig, kämpar för tillfället med 4 kg övervikt, vad kan jag ta bort och vad måste jag ha kvar, funderar på att ta ut lite gamla kläder, så har jag anledning att köpa nya ;) Csn pengarna har ju trots allt kommit in på kontot nu. För utlandsstudier i Belgien får man från csn lika stort studiebidrag som för i Sverige, men lånet är 2000 kr större i månaden. Ska bli intressant att se om det verkligen är såpass mycket dyrare att leva där nere! Väntar även på att Erasmus-stipendiets pengar ska trilla in, de pengarna ska gå till resor hem till min älskade sambo =)

Jag har nu sagt hej då till alla, utom Gustav, kommer bli så fruktansvärt svårt. Kan knappt tänka på det, tröstäter min nya upptäckt: choklad-fudge kaka, det hjälper tyvärr inte, men det är gott iallfall! (till alla chocolate-lovers: prova receptet! den är väldigt väldigt god!) Kommer även sakna den här lilla krabaten, trots att han biter mig i fötterna och väcker mig på nätterna.



Det är svårt det här. Att resa ska bli roligt, men att lämna blir jobbigt.

8.30 imorgon går tåget till Kastrup. Nästa uppdatering väntas i morgon kväll, under förutsättning att jag har tillgång till internet. Ni når mig på min vanliga svenska mobil.


Wish me good luck! 
  


3 dagar kvar...

...och packningen har åtminstonne påbörjats!

Som ett nytt och mycket välkommet tillskott till mina snart 28 kg packning är nu ett styck MINI-PC! Har länge gått och klurat på om jag skulle slå till och köpa mig en lätt och smidig liten dator. När jag tentapluggade till sommarkursen i engelska jag läst nu i ett tag lovade jag mig själv att om jag klarade tentan, skulle jag äntligen göra slag i saken och köpa datorn, och visst klarade jag tentan ;) Så här sitter jag nu och knappar på min 1,3 kg lätta Samsung NC10, den vita modellen. Mycket mycket nöjd!
                                             
Dagen har annars bestått av packning och städning, och nu på kvällen har jag och G bjudit mamma och pappa på middag för att säga hej då. Det bjöds på tapenadfyllt kycklingbröst med ugnsrostade rotfrukter och rödvinssås (G som lagade såklart). Det blev en jättetrevlig middag och ett härligt sätt att säga "hej då för ett tag" till mamma och pappa!

                                                                                                  Nu ska jag fortsätta leka med nya datorn!

 

 

 

 


4 dagar kvar...

...och nu börjar jag så smått bli nervös...
..och ledsen...och glad..och förväntansfull... och allt annat...

Idag har jag sagt hej då till min lilla skatt, Louise. Hon har varit hos mig i Halmstad i dagarna och hjälpt till med lite packning och sånt. Vi tog en tur till Tylösand, promenerade i stan och åt en jättegod middag à la Gustav. Så mysigt så. Kameran var såklart med och här kommer några av bilderna vi tog.








När Louise väl skulle åka och ingen av oss riktigt ville säga hej då, kom vi på att jag skulle följa med henne till Torekov istället. Där väntade mamma, mormor och morfar och vi gick ner till hamnen och åt skaldjur på Fiskarhuset. Idag på morgonen har vi stängt stugan för sommaren och nu är jag tillbaka i Halmstad för att packa och umgås med G de sista dagarna innan jag åker. Turen till Torekov blev en väldigt påtaglig men perfekt avslutning på sommaren och nu känns det verkligen att höstterminen är här, och med den; Bryssel!

Även i Torekov åkte kameran fram: 


Åkern brevid vår gata



Grannens katt hade fått kattungar. Här: Pelle, den underbart söta kattenungen utan svans (!!) som närapå fick åka med hem för jag inte kunde slita mig ifrån den.



Minde gulligt, men dock fräck på bild.

Jag har i princip inte börjat packa ännu så nu ska jag sätta fart!!









Nio dagar till avfärd...

...nu startar jag bloggen!

RSS 2.0