Första helgen då jag inte är uppbokad...

...sen jag kom hit till Paris, och självklart får jag då världens huvudvärk. Spänningshuvudvärk säger mamma, hon har nog rätt.

Igår tog jag mig iallafall till stan för att inhandla en kavaj, fint ska de vaSolutrans nästa vecka. Den perfekta kavajen för det perfekta priset hittades iallfall på H&M, typiskt då man har hela paris-modets utbud. En vår-kjol som skrek Josefine och ett litet vitt linne från La Fayette slank också ner i påsen.

Sen blev det promenad och Starbuckskaffe med Natalie. Kvällen ägnade jag åt melodifestivalen, var första ggn i vinter jag kollade på den, och oj oj va Peter Jöback är fantastisk! Heja honom säger jag.



Idag är det fixardag. Tvättar, packar till Lyon, städar, letar sommarjobb och sommarkurser (reservplan ifall jag inte hittar sommarjobb).

Och så saknar jag herr H, han ska vara fransk och laga löksoppa och vitlöksbröd idag, utan sin frankofil :(


ma vie parisienne

...est formidable!

1½ vecka sedan jag skrev, sorry, men jag har jobbat som en tok, och socialiserat på lediga stunder =)

Sedan jag skrev sist har det varit fullt upp, det händer mycket nytt på jobbet, framför allt genom genom min WIM-roll där jag sköter alla inter/intra nät sidor. Suttit i NetMeetings med kollegor från hela Europa och folk drar i mig från alla möjliga håll för att jag ska sättas in i arbetet för just deras ansvarsområde. Det är otroligt givande och roligt!

I helgen kom Jennifer och nya bekantskapen Coralie till mig och hälsade på. Vi spenderade helgen med att strosa i stan, äta gott och så blev det ett besök på gamla arbetsplatsen Disneyland. Det blev många skratt och livskvalité rakt igenom! Jennifer stannade tills igår och det var jättekul att få såpass mycket tid tillsammans!




Under denna veckan har det på jobbet varit mycket fokus på nästa veckas transportmässa i Lyon. På måndag åker jag ner till Lyon och jobbar på mässan till på fredag kväll. Sen kommer nästa höjdpunkt: fredag till söndag kommer jag tillbringa i Chamonix med älskade syster. Louise har t.om fixat skidutrustning och liftkort till mig... och jag som inte kan åka skidor :P håll tummarna för att jag inte bryter några ben! (peppar peppar).

I stora drag, livet leker! Fattas bara Gustav så hade allt varit perfekt!



Alla Hjärtans Dag-besök

I helgen har mitt hjärta varit här och hälsat på. Det har varit jättemysigt, doch var han hysteriskt förkyld vilket var lite synd! I lördags var det till råga på förkylningen otroligt kallt i Paris, så vi gled mest från restaurang, till museum, till fik, till affär, till fik, = inomhussaker för att hålla värmen. Det blev Musée d'Orsay för första gången för oss båda. Har ju tänkt försöka hinna med lite "måsten" i Paris under den här våren, som jag inte gjort innan. Så nu kan jag bocka av museet från listan. En av höjdpunkten på museet tyckte jag var Impressionisterna och Monets tavlor som jag (och min mor) alltid haft lite förkärlek för.

Kommer lite kort på detta en annan dag, nu måste det sovas. Men här är ett kort på mig och min G :



silhouette

På middagen i fredags fanns det även en silhouette-konstnär som klippte min silhouette i papper. Det var otroligt imponerande hur snabbt och lätt det gick och vilka små små detaljer som ögonfransar han fick till på bara någon minut. Här är resultatet:
Kan intyga att min frisyr såg exakt ut så, och visst har han fått till min lite böjda näsa =) Annars vet jag inte om det är så likt mig...vad tycker ni?....



Idag på jobbet blev det champagne innan lunchen! Varför fick jag inte riktigt klart för mig, men de tyckte tydligen att det skulle firas att några på kontoret bytt rum... knäppa men härliga är dom!!

Avslutade även min WebInformationManager utbildning idag, så från och med imorgon blir det full fart med förberedelserna inför en uppdatering av hemsidan för volvotrucksfrance. De ger mig så mycket ansvar! I like it!!

Jenny och Jennifer: Tack för pepp, ni är för härliga :D

Veckans händelser

Hemma från Rouen, trött med glad. Ska försöka sammanfatta veckan lite snabbt.

Måndag och Tisdag: Praktik-vecka 2, fortsatte med kontorsarbete o dyl. Fick ringa ett 10tal samtal till försäljare och Truck Center chefer runt om i Frankrike och bekräfta dera ankomstider och tåg/flyg till eventet senare i veckan. Som jag sagt innan, ringa på franska är inte något jag är jättebekväm med ännu, men å vad nöjd man är när man lägger på efter ett lyckat samtal =)

Onsdagen: var stressig då massor skulle förberedas inför eventet. Förmiddagen på kontoret och eftermiddagen och kvällen på Satory, testbanan ute i Versailles.

Torsdagen: Check and Drive var i full gång. Vissa saker gick jättesmidigt och även oväntade problem uppstod, och löstes. Jag körde bil för första gången i Frankrike, inte långt, men ändå =)

Fredagen: Eventet flyter på smidigt. Jag får lite tid över, och passar på att köra lastbil för första gången i mitt liv!! Jag fattade ingenting om hur bromsen som sitter på en spak vid ratten fungerade, och jag glömde stup i kvarten att jag hade ett släp bakom mig som skulle med i svängen, men gud va roligt det var!!
Efter eventet åkte vi direkt till Musée Grevin (frankrikes motsvarighet till Madame Taussauds -stavning?) . Där bjöd företags-kommitéen hela pariskontoret på besök i museumet, 4-rätters middag och otroligt rolig underhållning. Bäst var en trollkar, som var helt otrolig på kort-trix. Mycket rolig kväll!

 
Bild 1: Obama, Sjöberg, Sarkozy                             

Bild 2: Jag och Phillippe Candelero!

Lördag: Träffade Natalie (från tyskland, som jag lärde känna på Disney) och vi åkte till Rouen. Där blev det konståkning så det stod härliga till :D Fick träffa mina fina vänner och gamla lag och njuta av massa vacker teamåkning. Gissa om jag var lycklig! Tävlingen slutade vid tolv, så sen sov jag och Natalie på hotell.




Söndag: Åkte hem från Rouen, nu är klockan mycket och jag måste sova!

God natt allihopa!


Check & Drive

Inte mycket bloggande för mig i dagarna, är med och annordnar ett event som heter Check and Drive för franska återförsäljare, det går jättebra, jag har jättekul, men jag är hemifrån 15 timmar om dagen, så hinner inte lägga tid på bloggen just nu!

På lördag åker jag till Rouen, tillbaka i Paris på söndagen. DÅ blir det uppdatering om allt som hänt!
Sammanfattningsvis, jag lever och mår bra, är trött men glad :D

Saknar er min fina sambo, familj och vänner!!

Pussar


RSS 2.0