Översvämning!!!

Ok ikväll var det dramatik på hög nivå! Jag står i köket och lagar mat, när spanska Estella kommer uppspringande från sitt rum på källarplan, och skriver att det kommer vatten från hennes vägg!! Jag springer ner och kollar och mycket riktigt har någonting gått sönder, och vatten forsar ut på golvet, som buktar upp av allt vatten så man knappt kan gå på det. Det hela blir inte fräshare av att jag får för mig att det är avloppet som gått sönder då det ser ut som bajs i vattnet. Men det hinner vi inte tänka på för tillfället utan börjar springa upp och ner för trapporna med estellas saker för att inget ska förstöras. Vi ringer hyresvärden som kommer hit med en rörmokare, och dom är nog fortfarande där nere och försöker få bort allt vatten! Estella får sova hos oss på övervåningen, men största problemet just nu är att duscharna är där nere, och jag är rädd att de kanske inte kan användas på ett tag. Golvet kommer behöva brytas upp och göras om. Vi vet fortfarande inte riktigt vad som gått fel men senaste teorin är att det är på grund av de senaste dagarnas konstanta regnande och inte avloppet, så det känns ju lite bättre iallfall :P Och jag är väldigt nöjd med att ha rummet högst upp just nu!

Annars har det varit en bra dag i skolan, jag har fått alla mina underskrifter och kursvalet är klart!! STOR sten som faller från mitt hjärta! Efter att ha kommit hit med tanken att läsa bara statsvetenskap har jag fått ändra mina planer när jag såg vad kursutbudet var, men nu känns det ändå som jag plockat ihop en intressant termin med kurser. Det blir:

5 poäng European security (min enda kurs på engelska)
5 poäng Politique Européenne comparée (Jämförande europeisk politik) jätteintressant kurs där det varje vecka är en ny gästföreläsare som berättar om sitt hemland och hur EU politiken påverkat den inhemska politiken där.
5 poäng Problèmes politique actuels dans les pays de l'Europe central (Aktuella politiska problem i centraleuropa)
Dessa tre kurser är alla på Masternivå, och jag är egentligen bara på Bachelornivå, men med lite extra plugg kommer det gå bra! (det fanns inte tillräkligt många stats.kurser jag kunde välja på bachelornivån)
sen läser jag också:
4 poäng Internationella relationer
5 poäng Sociologie générale (sociologi)
5 poäng Avancerad franska
och 3 poäng Histoire contemporaine (nutidshistoria)

Detta resulterar i 19 timmar föreläsningar i veckan! Vilket är en STOR skillnad från i Växjö där vi kanske har 6 timmar i veckan och resten självstudier. Gillar nog det systemet bättre. Vet inte riktigt när jag ska ha tid att läsa på allting med så mycket timmar i föreläsningssalen. Men jag ska nog hitta ett sätt.

Här är ett lite suddigt kort jag tog med mobilen på min största föreläsingssal. Man ser inte riktigt hela, men man ser att den är väldigt stor jämfört med Växjös salar.



Jennifer och Emma: jag kommer inte kunna åka till paris sista helgen i oktober, jag flyger nämligen till Sverige över helgen! Kanske t.om kommer till Uppsala!! Isåfall stannar jag till söndagen den 1 nov, hinner vi ses kanske? Och nej emma, inget bra nätverkande än, men det kommer :P

Nu ska det sovas. Om 50 minuter är jag 1 år äldre, hoppas jag vaknar upp ännu lite klokare. Om ett år blir det 25 års fest! Vem vill komma? =)


Kommentarer
Postat av: Anna

GRATTIS BO!!! Hoppas ni har det bra i översvämmningen, låter inte allt för trevligt... Men dagen är nog bra ändå! Kram på dig och gör något roligt idag! =)

2009-10-08 @ 13:34:32
URL: http://annaliljegren.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Grattis på födelsedagen! :D Hoppas du har haft en bra dag trots översvämningen i lägeheten! Har ni lyckats få bort vattnet? Tycker det låter som en intressant blandning av kurser! Förstår att det måste kännas skönt att ha fått allt godkänt och så. Okej, så Sverige igen, så trevligt! :) Vad ska du hitta på i Uppsala? Jag kommer hem natten mellan den 31:e och 1:e, så ja, vi kanske kan träffas lite den 1:e om det funkar för dig?! Och jag kommer gärna på din 25-årsfest! Oj, vad gamla vi blivit. Jösses. Puss på dig gumman!

2009-10-08 @ 18:13:16
URL: http://jsomijennifer.blogg.se/
Postat av: Mattsson

Hejsan Bosse bus!



Grattis på födelsedagen!!! Hoppas att du fick mitt sms, men vet inte om det funkade....



Ha en bra kväll!!!



Kramar!

2009-10-08 @ 19:30:27
Postat av: Emma

Grattis på födelsedagen!!! Jag hade så fint skrivit in i min kalender att du fyller år, och jag har ju en timmes marginal att författa ihop en bra grattis-kommentar! :) Men carför, varför varför ska du komma till Uppsala den enda helgen på hela hösten som jag inte är där? Jag hade tänkt åka hem till Ösd då... :( bisous

2009-10-08 @ 22:57:19
Postat av: Niclas

Jag skulle byta ut alla K, H, F-salar mot din sal alla dagar i veckan Josse. Låter som väldigt intressanta kurser. Jag är lite avundsjuk måste jag medge! Ta hand om dig. Kram

2009-10-11 @ 03:15:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0